Ingyen SMS oldalak, Free SMS Sites, Ingyen Internet, Ingyen telefonálás, Ingyenes alkalmazások a neten, Technikai újdonságok

 
 
Véletlen bejegyzés


Hirdetés betöltése...

Sms jelentése

SMS rövidítés jelentése Short Message Service, azaz “rövidüzenet-szolgáltatás”, mely mobiltelefonnal küldhető, adott karakterszámú üzenet. A köztudatban elteredt az SMS kifejezés, azaz a végén lévő szolgáltatást is “belemondjuk”, most már furcsán hangzana, hogy küldök egy SM-t :) . (ezt pont én mondom, mikor az oldalam neve ingyensmsküldés :D )

 

Sokan szeretnek sms-t küldeni, mint felhívni valakit, mert olcsóbb, és sok tekintetben egyszerűbb sms-ezni.

 

SMS-t használva rájöttek az emberek, hogy spórolni kellene a rendelkezésre álló karakterekkel, vagy akár ötletesen használni lehetne a rendelkezésre álló karaktereket. Innentől kezdve sok, többfajta rövidítést alkalmaztak, hogy beleférjenek 1 sms-be. A legjobb ötlet az sms jelek voltak, ezt megtekintheted ITT.

 

Az SMS idővel kibővült EMS-é (Enhanced Messaging Service – Továbbfejlesztett üzenetküldő szolgáltatás), mellyel dallamokat, képeket, animációkat tehetünk az “SMS”-be, így színesítve az üzenetet. Manapság ezt már mindenki megtapasztalhatta, pl. előrebeépített Symlik/Sms jelek, kisebb animációk, szövegformázás lehetősége. Ennek a még fejlettebb változata a MMS (Multimedia Messaging Service – Multimédiás üzenet szolgáltatás) volt, úgy vélem nem nagy sikert aratott Magyarországon, komolyabb videók, és képek küldéséhez is lehetőség nyílt.

 

SMS-nek a mai napig nagy a népszerűsége, naponta legalább kb. 1,5 milliárd sms-t írnak, küldenek, de mire ezeket a sorokat írom lehet többet is :) vagy valami földönkívüli invázió miatt jóval kevesebbet. Népszerűségét az olcsóságának köszöntheti, főleg manapság, amikor sok ingyenes lehetőség van a világban az ingyen sms küldéshez, sőt az új okostelefonok segítségével, és az egyre jobban terjedő Wifi elérhetőségi pontokkal, gyerekjáték sms-t küldeni, ami nem is kerül semmibe. Az SMS nemcsak kiadás, hanem nagy bevételforrás is, pl. a Tv-ben lévő sms szavazások nagy pénzt termelnek, és úgymond az “egyszerű” ember is tud küldeni egy kis üzenetet egy megadott számra, hogy nyerjen valamit, vagy hozzájáruljon a szavazás állásához. Ha ki akarod venni a részed az SMS marketing-ből származó jövedelemből, azt itt megteheted –> KLIKK , nos itt regisztrálva és a kérdőívet kitöltve olyan SMS, és email üzeneteket fogsz kapni, amik érdekelhetnek, hisz te fogod bejelölni mi érdekel a kérdések során, azaz mint a Tv-ben a reklámok hozzád, a mobilodra érkeznek csak ezért pontokat kapsz amit később forintban kifizetnek. Amúgy meg sosem lennél részese úgymond a bevételeknek.

 

Az SMS sok művész lelkű együttest is megihletett, sok ilyen szám van, de szerintem rosszak, de van egy amit biztos ismersz, mert régebben ezt nyomták a rádióban :) Nos lehet SMS-ről dalszöveget írni? Lehet. :D